Ardıç Katranı Kremi

Ardıç Katranı Kremi

Ardıç Katranı Kremi, ardıç ağacından farklı olan katran ardıcı denen ağacın meyvelerinden elde edilen kremdir. Katran ardıcı ağacı yerden bir metre kadar yüksekte olan ve çalı tipi bitki diye tabir edilen ağaç türüdür. Üzüme benzeyen koyu renkte meyveleri vardır ve bu meyvelerin ya da ağacın dallarının kurutulması ile katran denilen koyu renkli sıvı elde edilir. Katran elde etmek için odunlar ya da kuru meyveler, kuru distilasyon denilen yakma işlemi ile yakılır ve ortaya çıkan koyu kırmızı siyaha renkteki sıvı elde edilir. Bu sıvıya ardıç katranı denilir.

Ardıç Katranı Kremi Faydaları:

Ardıç katranı özellikle hoş kokusu ve dayanıklı yapısı ile koku sanayisinde ve kozmetik sanayisinde sıkça faydalanılan bir bitkidir. Ardıç katranı kremi, özellikle cilt hastalıklarının tedavisinde tercih edilir. Sedef ya da egzama hastalığının tedavisinde cilt üzerinde oluşan olumsuz görüntüleri, kızarıklıkları, pul pul döküntüleri ortadan kaldırmak ve kaşıntıyı azaltmak için tercih edilir. Ardıç katranı kremi tek başına kullanılabileceği gibi, nemlendirici kremlere karıştırılarak da kullanılabilir.
Ardıç katranı kremi, özellikle organik yollarla hazırlanmış ve içine kimyasal muhteviyat katılmamış olan markalardan tercih edilmelidir. Aktarlarda ve büyük baharatçılarda ardıç katranı kremi bulmak mümkündür. Ayrıca son yıllarda dermokozmetik markaları saf ya da bileşik olarak ardıç katranından faydalanmaya başlamışlardır.

Ardıç katranı kremi gün içinde bir ya da iki kere cilde nemlendirici gibi uygulanabileceği gibi sadece şikayet olan bölgelere maske şeklinde de uygulanabilir. Önemli olan ardıç katranı kremi uygulanacak olan bölgenin tamamen temizlenmiş ve kurulanmış olması gerekmektedir.
Ayrıca ardıç katranı kremi, saç maskesi olarak da saç köklerine uygulanabilir. Bunun için saf ardıç katranı kremi kullanmak daha uygundur. Banyo yapmadan beş altı saat önce tüm saç diplerine masaj yaparak uygulanan kremin üzeri streç film yardımı ile kapatılır ve yaklaşık beş altı saat bu şekilde beklenir, daha sonra şampuan ile temizlenen saçların özellikle dökülme sorunu ve saç tipi dermatit gibi rahatsızlıkların azaldığı görülmüştür.

Ardıç Katranı Kremi Nasıl Kullanılır:

Ardıç katranı kremi, deri üstüne harici olarak kullanılır. Masaj yaparak şikayet olan bölgeye ya da tüm beden üzerine kullanılabilir. Kafa derisinde kullanımında sakınca yoktur. Özellikle sedef ve egzama hastalığında döküntü ve kaşıntı olan bölgelere uygulanabilir. Maske şeklinde uygulama yapmak için gece tercih edilmelidir. Gece temizlenmiş cilde maske gibi uygulanabilir ve sabah yıkanabilir.
Son Güncelleme : 09.12.2018 03:04:37
Ardıç Katranı Kremi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Ardıç Katranı Kremi Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Ardıç Katranı Kremi"
Bu kremi aldım sürdüğüm yer o kadar yandı ki bir kaç gün geçmedi. İnsanı uykusundan bile uyandıracak kadar bir yanma oldu. Kremi sürdüğüm yeri su ile yıkadım. Ama yıkadıkça daha çok yandı. Kremi çöpe attım.
Yasemin . 19.01.2018
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
Ardıç Yağı Kremi
Ardıç Yağı Kremi
Ardıç yağı kremi doğal ağrı kesici sayılabilir. Ardıç yağı kremi doğanın bir mucizesi olarak karşımıza çıkmaktadır. İnsanoğlunun tuzun dışında kullanmaya başladığı antiseptik bir özelliğe sahiptir. Türk ordusunun hekimleri yüzlerce yıl yaralı askerle...
Ardıç Katranı
Ardıç Katranı
Ardıç Katranı , Bir ağaç türü olan ardıçtan elde edilen ardıç katranı deri hastalıklarında kullanılan maddelerdir. Haricen deri üstüne direkt olarak sürmek yolu ile (1 K. katran ile 9 K. vazelin karışımı) kullanılmaktadır. Yurdumuzda bu katranın yeri...
Ardıç Sabunu
Ardıç Sabunu
Ardıç sabunu, mükemmel kokusu ile insanları büyüyen bir özelliğe sahiptir. Bilindiği gibi ardıç bitkisi, normal hayatta da çok mükemmel bir şekilde kokar. Bu sabunun yapılışı sırasında doğal olarak ardıç bitkinin kokusu da sabuna verilir. Bu nedenle...
Ardıç Katran Sabunu
Ardıç Katran Sabunu
Ardıç Katran Sabunu, yüzyıllardan beridir Anadolu'da cilt ve saç problemleri için kullanılan ve ardıç ağacından çıkarılan ardıç katranı yağından elde edilen sabuna ardıç katran sabunu adı verilir. Birçok faydası bulunan bu sabunu genellikle aktarlard...
Ardıç Katranı Yağı
Ardıç Katranı Yağı
Ardıç Katranı Yağı, Ardıç ağacından elde edilen bitkisel bir yağ türüdür. Pek çok hastalığa iyi gelmekle beraber en belirgin faydası cilt ve deride meydana gelen hastalıkların tedavisinde kullanılmasıdır. Ardıç genellikle boş arsalarda veya İç Anadol...
Ardıç Katranı Şampuanı
Ardıç Katranı Şampuanı
Ardıç Katranı Şampuanı, Ardıç ağacından üretilen ardıç katranı, bir çok deri hastalıklarının tedavisinde kullanılan doğal bir maddedir. Hariç olarak, deriye sürülerek kullanılmaktadır. Fakat Türkiye’de Ardıç Katranı yerine daha çok Andız katranı,...
Ardıç Ağacı
Ardıç Ağacı
Ardıç ağacı, servigiller ailesinin bir üyesi olup, iğne yapraklı yapıları ile halk arasında bir benzetme ifadesi olarak kullanılmaktadır. Üreme şekilleri oldukça tuhaf olan ardıç ağaçları, belirli dönemlerde tohumlarını yere dökerler. Bu tohumlar ...
Ardıç Yağı Bel Fıtığı
Ardıç Yağı Bel Fıtığı
Ardıç Yağı Bel Fıtığı: Ardıç kış aylarında yaprak dökmeyen yıl boyu yeşil kalan çalımsı, iğne yapraklı servigiller den bir ağaç türüdür. Ardıç ağacının boyu 9-10 metreye kadar olabiliyor ömrü takriben 600-700 daha uzun yaşayan ardıç ağaçlarının ol...
Ardıç Pekmezi Faydaları
Ardıç Pekmezi Faydaları
Ardıç pekmezi faydaları, birçok insan tarafından bilinen ve bu faydaları nedeniyle son derece yaygın bir şekilde tüketilen bu pekmez aynı zamanda andız pekmezi olarak da bilinmektedir. Özellikle çocuklarda ve yaşlılarda çok önemli faydaları olan bu p...
Ardıç Yağı
Ardıç Yağı
Ardıç yağı, belki birçok kişinin ismini çok sık duymuş olduğu bir maddedir. Adından da anlaşılabileceği gibi bir bitkiden elde edilmekte olan bu yağ, ülkemizde de ardıç bitkisinin bulunmasına bağlı olarak çok yaygın bir şekilde üretilmektedir. Bilind...
Ardıç Meyvesi
Ardıç Meyvesi
Ardıç Meyvesi: Ardıç servigiller familyasında iğne yapraklı çalı formunda ve boyu 8-9 metre olan güzel kokusu olan bir ağaç türüdür. Ardıç meyvesi siyah, parlak kozalak şeklinde olur ve bu kozalaklar ardıç tohumu denilir. Ardıç tohumu Kasım ve Ara...
Ardıç Sirkesi
Ardıç Sirkesi
Ardıç sirkesi, Küçük meyveleri olan ardıç ağacı güneşli yerleri sever toprak seçmeyen ardıç ağacı kurak topraklarda bile derinlere kök salarak suyu bulma özelliği ile tanınır. Bu ağacın bir çok çeşidi bulunur. Uzun ve sivri yaprakları güzel kokuludur...

 

Ardıç Yağı Kremi
Ardıç Katranı
Ardıç Sabunu
Ardıç Katran Sabunu
Ardıç Katranı Yağı
Ardıç Katranı Şampuanı
Ardıç Ağacı
Ardıç Yağı Bel Fıtığı
Ardıç Pekmezi Faydaları
Ardıç Yağı
Ardıç Meyvesi
Ardıç Katranı Kremi
Ardıç Sirkesi
Ardıç
Ardıç Tohumu Yağı
Ardıç Çayı
Ardıç Balı
Ardıç Faydaları
Ardıç Kuşu
Ardıç Yaprağı
Ardıç Kremi
Ardıç In Faydaları
Ardıç Ağacı Çeşitleri
Ardıç Yağı Sinüzit
Ardıç Çeşitleri
Ardıç Çiçeği
Ardıç Üzümü
Ardıç Ağacı Tohumu
Mavi Ardıç
Ardıç Türleri
Popüler İçerik
Ardıç
Ardıç
Ardıç, servigiller familyasından gelen iğne yapraklı ve üremesi başka bir türe bağlı olan bir ağaç türüdür. Ağaç tohumlarını yere döktüğünde ardıç (Ka...
Ardıç Tohumu Yağı
Ardıç Tohumu Yağı
Ardıç Tohumu Yağı, doğada bulunan birçok bitkinin ve tohumun yağı gibi yüzlerce faydası olan bir yağdır. İsmi çok bilinmese de son yıllarda insanların...
Ardıç Çayı
Ardıç Çayı
Ardıç Çayı, faydalarından eski zamanlarda Kuzey Amerika yerlileri, İskitler, Romalılar ve Vikingler yararlanmışlardır. Ardıç çayının içermiş olduğu ço...
Ardıç Balı
Ardıç Balı
Ardıç Balı, Orta Çağda her derde deva olarak bilinen ardıcın yaprakları çam yaprağı gibidir. Yüzyıllardan bu yana kullanılan ardıç oldukça etkili bir ...
Ardıç Faydaları
Ardıç Faydaları
Ardıç Faydaları, iğne yapraklı bir ağaç çeşidi olan ardıç; servigiller ailesindendir. Çoğumuzun bilmediği ilginç bir türeme biçimi vardır. Yere döküle...
Ardıç Kuşu
Ardıç Kuşu
Ardıç kuşu, karatavukgiller familyasından olan bir kuş çeşididir. Avrasya'nın tamamında yaşayabilen ötücü bir kuştur. Ardıç kuşun üst tüyleri kahveren...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Ardıç Yağı Kremi
Ardıç Katranı
Ardıç Sabunu
Ardıç Katran Sabunu
Ardıç Katranı Yağı
Hemoroid
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Hemoroid
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019